2011. július 1., péntek

Isten nem peremjelenség

Ő olyan, mint az égbolt, amely mindent átfog, mint a kéz, amely mindent tart, mint az élet, amelyben minden lélekzik. Ő a lét forrása, nem egy valami a sok létező közül, hanem minden létezőnek ősoka. Nem állíthatod félre, ha egyszer már valóban találkoztál vele; így szól hozzád "örökre".
Isten nem haragszik rád, ha vészfékként használod. Tudja, hogy gyenge vagy, aki csak szükségében kiált hozzá. Egész szeretetével szereti a gyengéket. Azt is megérti, ha csak azért kerülgeted, mert magányosságodban partnert keresel. Még azért sem haragszik, ha csak biztonság kedvéért kiáltasz hozzá, ha azt gondolod: Hátha létezik még valami más is? Ő ugyanis ismeri pislákoló mécsesedet, és örül, hogyha fellobban.

De ha egyszer valóban teljes nagyságában és hatalmasságában a mindenség Uraként, a Végtelenségként, életed nagy Céljaként találkoztál vele, akkor nem szabad róla többé megfeledkezned, mert akkor utánad jár mindaddig, míg véglegesen ki nem mondod, hogy veled tarthat-e vagy odébb álljon. És ő odébb áll, ha te így döntesz.
H. Madinger (in: Mindennap együtt az Úrral - liturgikus szövegek és elmélkedések B év, SZIT Bp. 1975. p. 248.)



forrás: http://www.netkeptar.hu/Images/preview.nof?kepid=12014

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése